Naslovnica :: Akcija cvijetni raj 2005

AKCIJA "CVJETNI RAJ LUDBREŠKE REGIJE - 2005"

"LUDBREŠKI SAJAM" ove godine održan je po 13. puta u okviru manifestacije "10 DANA LUDBREŠKE SVETE NEDJELJE" vezano uz tradiciju trgovanja uz dane hodočašćenja i slavlja Predragocjene Krvi Kristove.

I ove godine "Ludbreški sajam" organiziran je na preko 2.500 m2 otvorenog prostora na kojem je izlagalo 60-ak izlagača gotovo iz cijele sjeverozapadne Hrvatske.

Na svečanosti otvaranja sudionike i posjetitelje sajma pozdravili su ludbreški gradonačelnik Krunoslav Kosir, te župan Radimir Čačić koji je podsjetio na određene projekte u županiji i Ludbregu, te govorio o važnosti gospodarstva i obrtništva za ukupni razvoj, kao i o važnosti sajamskih manifestacija za poticanje poduzetništva.

DSC00866_JPG_jpgLudbreški sajam službeno je otvorio ministar gospodarstva, poduzetništva i rada Branko Vukelić koji je tom prigodom rekao: "Bez obzira na broj izlagača i strukturu, sajamske manifestacije od velikog su značaja jer se predstavljaju trenutna dostignuća, susreću će poduzetnici i razmjenjuju se iskustva, unapređuje se marketing i prodaja. Zato je i značaj manjih sajmova veći nego se čini. Za nove razvojne projekte u gospodarstvu nužna je zajednička suradnja i potpora države odnosno ovom ministarstva, županije i grada jer nam je svima zajednički cilj – otvaranje novih radnih mjesta, redoviti posao, pristojna zarada i životni standard koji će biti primjeren suvremenom društvu."

Udruga vrtlara i cvjećara regije Ludbreške već tradicionalno postavila je svoj štand na ovom sajmu.DSC00926_JPG_jpg

Središnji dio štanda predstavljala je izložba devete po redu akcije ocjenjivanja najljepše uređenih vrtova, balkona, kamenjara te okoliša javnih i poslovnih partnera nazvana "CVJETNI RAJ LUDBREŠKE REGIJE".

Tijekom 7. i 8. mjeseca članice Udruge obilazile su sela naše Regije i snimale okućnice, balkone i kamenjare, a na poziv Udruge neki su svoje okućnice snimali sami i donijeli svoje fotografije.

PoDSC00964_JPG_jpgsebno povjerenstvo je od stotinjak snimanih okućnica, balkona i kamenjara izdvojilo 20-ak najljepših koje su ušle u uži izbor.

Od 20-ak najljepših izabrano je pet (po jedna okućnica, balkon i kamenjar, te poslovni prostor i nauređenije mjesto), a izbor je izvršilo posebno povjerenstvo.

Prema jednoglasnom mišljenju povjerenstva nagrade su osvojili:

1. ZLATA BRZESKA iz Velikog Bukovca – nagradu za najljepšu okućnicu

2. MARIJANA MRAZ iz Dubovice – nagradu za najljepši balkon

3. DANICA KOVAČIĆ iz Hrženice – nagradu za najljepši kamenjar.

4. HOTEL «RAJ» iz Ludbrega – nagradu za najljepše uređen okoliš uz poslovni prostor

5. Nagradu za najuređenije mjesto Regije Ludbreške dobilo je mjesto ČIČKOVINA.

Svečano proglašenje obavit će se tijekom mjeseca listopada gdje će uz prisustvo sponzora biti uručene nagrade.

Akcija Cvjetni raj 2005 - fotogalerija